برای آنکه کسب و کار شما به خوبی شناخته شود و اعتبار پیدا کند باید نام یک برند پشت آن باشد تا از دیگر کسب و کارها متمایز شده و پیشی بگیرد. به زبان ساده، برند یعنی همان احساس و فکری که با شنیدن نام شما در قلب و ذهن مشتریان ایجاد میشود. شما با ایجاد هویت برند خود، به مشتریان خود نشان میدهید که چه کسی هستید، فرهنگ و تم فکری شما چیست، چه اهدافی دارید و چگونه به آن اهداف دست پیدا میکنید. اما برای ارائه دادن یک برند به جامعه مشتریان راههای مختلفی وجود دارد. همانطور که در مقاله برندینگ نیز به این موضوع اشاره شد، برند شما تنها لوگوی شما نیست بلکه تشکیل دهنده چهارچوب فکری و احساسی است که برند شما به همراه دارد و شما به طریقی باید این چهارچوب فکری و احساسی را به مشتریان انتقال دهید. تفاوتی نمیکند که شما در حال ساخت برند جدیدی هستید، میخواهید برند خود را ارتقای دهید یا بازسازی کنید، درهرحال وبسایت شما نقشی اساسی در برندینگ شرکت شما دارد.
وب برندینگ یعنی چه؟
اگر میخواهید وبسایت کسب و کار شما موفق و پرطرفدار باشد، طراحی جذاب وبسایت بههیچوجه کافی نیست. طراحی سایت شما باید بیانگر هویت برند شما باشد. ممکن است وبسایت شرکت شما، اولین چیزی باشد که بسیاری مشتریان بالقوه شما از شرکت شما میبینند و بنابراین برداشت کلی مشتریان از خدمات و محصولات شرکت شما را شکل میدهد. بنابراین وبسایت شما یکی از عناصر اصلی در استراتژی برندینگ شماست و بیان میکند که شما که هستید، چه خدماتی و محصولاتی ارائه میدهید، چه وجه تمایز و ویژگی خاصی دارید، چه اهدافی دارید و چگونه به آن میرسید.
در واقع وبسایت شما باید کاملا همسو با هویت برند شما طراحی شده باشد و به وضوح بیانگر هستهی مرکزی این هویت باشد. در هنگام طراحی وبسایت شما باید توجه کنید که رنگ سایت، چیدمان منو، متنها، لحن نوشتهها، عکسها و حتی چگونگی اسکرول خوردن سایت با استراتژیهای برندینگ و بازاریابی شما هماهنگ باشد.
استراتژیهای وب برندینگ
در ادامه چند مورد مهم در طراحی سایت ذکر شدهاند که باید به آنها توجه شود تا بیانگر هویت برند شما باشند:
تم رنگی
اولین قدم در برندینگ وبسایت شما انتخاب تم رنگی است. رنگ سایت یکی از قویترین عناصر موثر بر احساس بیننده است و شما باید از آن برای انتقال حس موردنظر خود به بیننده استفاده کنید. برای مثال توجه کنید که کمپانی اپل چگونه از رنگ سفید برای القای حس تمیزی و درخشندگی، خلاقیت و تکنولوژی استفاده میکند.
محتوای سایت
شما با محتوایی که در سایت قرار میدهید این شانس را دارید که مستقیما با مشتریان خود صحبت کنید. به این فکر کنید که چه شخصیتی را از خود میخواهید به نمایش بگذارید: یک شرکت قوی و حرفه ای که در کار خود پیش رو است یا یک شرکت جوان، سرگرمکننده، پرجنب و جوش و خلاق. شما با سبک نگارش و محتوای سایت میتوانید هویت موردنظر خود را آشکار کنید.
طراحی کلی و چیدمان
طراحی و چیدمان سایت تعیین میکند که کاربر چگونه با سایت تعامل میکند. آیا سایت شما بسیار بزرگ و شلوغ و پر از لینکهای مختلف است و یا بسیار ساده و تمیز است و مهمترین گزینهها تنها در آن به چشم میخورند؟ چگونگی حضور عناصر در سایت نشانگر هویت برند شماست و این یکی از عوامل مهم در وب برندینگ است.
خلاقیت
شرکتها میتوانند بسیاری ویژگیها و خدمات خلاقانه را در وبسایت خود ارائه دهند. خلاقیتهایی که در محتوا، چیدمان منو، نامگذاریها و متنها دارید نشانگر شخصیت و فرهنگی است که برای برند خود انتخاب کردهاید.
لوگو
لوگو یکی از اصلیترین عناصر نشاندهنده برند شماست و بنابراین باید در تمامی صفحات سایت و در تکتک عناصر مختلف موجود در سایت دیده شود. برای لوگوی اصلی سایت حتما از یک تصویر با رزولوشن بالا استفاده کنید. میتوانید لوگو را در بالا سمت چپ، راست وسط قرار دهید. بهتر است لوگوی سایت همیشه به صفحه اصلی لینک باشد.
بلاگ
در وب برندینگ انتخاب موضوعات بلاگ باید بسیار هوشمندانه باشد و برآوردهکننده نیازهای کاربران باشد. میتوانید در بلاگ به سؤالات متداول مشتریان پاسخ دهید و اطلاعرسانی کنید و در خلال آن برند خود را پررنگتر کنید. از سوی دیگر هرچقدر محتوای سایت شما بیشتر، باکیفیت بالاتر و پرطرفدارتر باشد، موتورهای جستجو نیز به راحتی سایت شما را پیدا میکنند و در صدر نتایج جستجو قرار میدهند.
استفاده از دکمهها و فرمهای فراخوان (Call To Action)
شما به هر وبسایت برندینگ موفق که نگاهی بیاندازید خواهید دید که در هر صفحه تعداد زیادی گزینههای فراخوان دارند. پرکاربردترین دکمههای فراخوان شامل دانلود، خرید، مطالعه بیشتر، تقاضای همکاری میشود. برای آنکه این گزینهها راحتتر به چشم بخورند میتوانید به همه آنها طراحی و رنگ مشابه بدهید و توجه کنید که تنها این دکمهها دارای این رنگ باشند و نه هیچ عنصر دیگری. دکمههای فراخوان موجب میشوند کاربران بهتر و راحتتر بتوانند با سایت شما تعامل کنند.
هدایت آسان کاربر به بخشهای مختلف سایت
هرچقدر کاربر شما راحتتر به بخش موردنظر خود در سایت هدایت شود، موفقیت و تأثیرگذاری سایت شما بیشتر است. اگر مشتریان نتوانند به راحتی محصول موردنظر خود را پیدا کنند پس چطور آن را بخرند؟ البته هستند کسانی که با سماجت، نهایتاً صفحه موردنظر خود را پیدا میکنند اما نتایج مطالعات نشان داده که اغلب کاربران به جای گشتن به دنبال صفحه مورد نظر ترجیح میدهند سایت را ترک کنند. بنابراین لینکهای مهم را در بالای صفحه و کاملا در دسترس قرار دهید و تمامی صفحههای مهم سایت شما از همان صفحه اصلی باید قابلدسترس باشند.